Å møte et barn i blikket
er mer enn et møte med vår;
Det er som å dra på en reise
tilbake titusener av år
André Bjerke

Homeopati og barn

Homeopati er en skånsom behandling. Barn responderer ofte raskt fordi de har et aktivt immunforsvar. Det skal ikke så stor en impuls til for å sette i gang helbredelsesprosessen.

Allerede i mors liv kan barnet få homeopati gjennom mor, Og det er ingen aldersgrenser hverken nedad eller oppad for bruk av homeopati.

Ofte er det et ønske fra foreldra om å ikke bruke medisiner som gjør at de tar med barna til homeopaten. Det kan være barn som sliter med hudplager og kløe.

Eller barn som får stadig tilbakevendende plager i luftveiene. Typisk er de såkalte «ørebarna» som gang på gang får smerter i ørene på grunn av betennelse eller væske i mellomøret. Her er legene også restriktive med å gi ut antibiotika på grunn av resistensfaren.

I den senere tid har jeg flere og flere små barn som sliter med å sovne, eller er urolige og våkner mange ganger om natta. Da er det viktig å kartlegge årsaken eller årsakene til det. Tannframbrudd er en hyppig årsak. Noen ganger vet vi ikke årsaken, likevel kan jeg bruke symptombildet til å finne en homeopatisk medisin som matcher dette bildet.